Gyulai Pálinka Manufaktúra - (c) www.epiteszforum.hu

Egy kis lazulás, hétvégére. Átadták a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kóstolóházát, amely új látványosságként a helyi pálinkafőzés hagyományait tárja elénk, kicsit a város gasztronómiai kínálatát is felturbózva.

Az első magyar pálinkafőzdét Báró Harruckern János osztrák kamarai tanácsos  alapította közel 300 éve, 1731-ben Gyulán. A Gyulai Pálinka Manufaktúra ennek a hagyományait próbálja megőrizni, persze már modern technológiát alkalmazva. A termek (kóstoló-, és termékbemutató terek) egyszerre 40-50 főt tudnak befogadni, akik a pálinkafőző mester vezetésével nemcsak végigkövethetik a gyümölcs útját a pálinkáig, de kóstolhatnak, vásárolnak is.

A Kóstolóház építész tervezője Nemes Roland volt, a hagyományokból építkező, kortárs szellemiségű belsőépítészeti kialakítás Lovas Cecília és Rothman Gabriella elképzeléseit tükrözi.

Gyulai Pálinka Manufaktúra - (c) www.epiteszforum.hu