Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lekenyerező

Campus Menza, Dunaújváros (c) www.epiteszforum.huGondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki saját iskolai emlékei után a menza szót hallva nemigen tudott másra asszociálni, mint a zsíros, nehéz főzelékszagra (kantinszag), a "praktikus" eszcájgon megtelepedő gyanús rétegekre és foltokra, amiket már akkor is látni véltem, ha a mosogató igazán kitett magáért. Ja, és az abrosz. Nem tudom, hogy a foltos textil vagy a kopott viaszosvászon vette-e el a kedvem jobban az evéstől.

Persze nem tudhatom azt sem, hogy a dunaújvárosi főiskolai kollégiumok tövében üzemelő hajdani Főiskola Étterem is hasonló volt-e, egy biztos: akármilyen is volt, az már a múlté.  A négy éve bezárt menzát Campus Étterem néven nemrég újra megnyitották, új, piros ruhát kapott, bővítették és átszabták a belsejét. És láss csodát: bár a diákok az eltelt "menzátlan" évek óta mintha leszoktak volna az iskolai ebédlőhelyről, a felújított étterem egyre népszerűbb a városiak körében.

Én meg szívesen beugranék ide naponta egy ebédre.

Vezető tervező: Hartvig Lajos DLA, az építész tervezők Földes László és Gönczi Orsolya voltak. Mizsei Anett beszámolója és még több kép a Campus Étteremről pedig itt található.

Campus Menza, Dunaújváros (c) www.epiteszforum.hu

Campus Menza, Dunaújváros (c) www.epiteszforum.hu

0 Tovább

Színre színt

 

Színre színt
Ahogy olvad a hó, egyre depisebben fest minden. Gyerekként ilyenkor utáltuk a legjobban az iskolába-menetelt is. Kinn latyak és szürkeség, bent ugyanaz a -főként vajsárgából és undok-zöldből koszolódott- szürkeség fogadott, amit legfeljebb a különböző faliújságok akkoriban kötelezően vörös vászon háttere, és a termek falait díszíteni hivatott "a tudományos élet nagyjai"-portrék sora tört meg. Igaz, utóbbiak sem túl nagy sikerrel: a komoran fekete-fehér képekhez képest még a biológia-terem formalinhengereiben sorakozó boncolt békák és egerek is üde színfoltként hatottak.
Karácsony környékére már magunk is kissé elszürkült fejjel bambultunk a korán besötétedett termekben a fekete táblák fehér képleteire, vagy -ellensúlyozandó, amit kell- elképesztő akciókkal keztük szórakoztatni magunkat, osztályfőnökünk legnagyobb bánatára.
Soha jobbkor nem jöhetett tehát senkinek egy iskolai szünet, mint akkoriban nekünk a téli vakáció.
Persze nem gondolon, hogy bárki is kevésbé örülne a téli szünetnek ebben a budaörsi iskolában, de holtbiztos, hogy ebben a térben nemigen eshetnek apátiába:) Az épületet Dobai János tervezte, a belsőépítészet pedig Tardos Tibor munkája, aki megérdemelten nyerte el idén Az Év Belsőépítésze-díját ezért a projektért.

Ahogy olvad a hó, egyre depisebben fest a város. Gyerekként ilyenkor utáltuk legjobban az iskolába-menetelt is. Kinn latyak és szürkeség, bent ugyanaz a -főként vajszínűből és undok-zöldből koszolódott- szürkeség fogadott, amit legfeljebb a különböző faliújságok akkoriban kötelezően vörös vászon háttere, és a termek falait díszíteni hivatott "a tudományos élet nagyjai"-portrék sora tört meg. Igaz, utóbbiak sem túl nagy sikerrel: a komoran fekete-fehér képekhez képest még a biológia-terem formalinhengereiben ázó boncolt békák és egerek is üde színfoltként hatottak.

Karácsony környékére már magunk is kissé elszürkült fejjel bambultunk a korán besötétedett termekben a fekete táblák fehér képleteire, vagy -ellensúlyozandó, amit kell- elképesztő akciókkal kezdtük szórakoztatni magunkat, osztályfőnökünk legnagyobb bánatára. Soha jobbkor nem jöhetett tehát senkinek egy iskolai szünet, mint akkoriban nekünk a téli vakáció.

Persze nem gondolom, hogy bárki is kevésbé örülne a téli szünetnek ebben a budaörsi iskolában, de holtbiztos, hogy ebben a térben nemigen eshetnek apátiába:) Az épületet Dobai János tervezte, a belsőépítészet pedig Tardos Tibor munkája, aki ezért a projektért megérdemelten nyerte el idén Az Év Belsőépítésze-díjat.

0 Tovább

epiteszforum

blogavatar

Az epiteszforum.hu is ember

Legfrissebb bejegyzések

2011.04.18.
2010.12.20.

Utolsó kommentek