Húsz csapat vesz részt a világ minden tájáról a Solar Decathlon 2012 egyetemek közötti nemzetközi hallgatói versenyen. Köztük a BME csapata is, a régióból elsőként!:)
A résztvevőket pályázat alapján választották ki, amelyben négy témakörben kellett meggyőzni a szervezőket a projekt életképességéről: Terv és Innováció, Finanszírozás, Projektintegráció és Projektszervezés.

A megmérettetésen a résztvevő csapatoknak a piaci szereplőkkel együttműködve egy kizárólag napenergiát hasznosító, rendkívül energiahatékony, környezettudatos, könnyűszerkezetes lakóépületet kell megterveznie és felépítenie.
A verseny fő célkitűzései között szerepel a megújuló energiák és energiahatékony szerkezetek megismertetése a diákokkal, az új technológiák széleskörű elfogadtatása a társadalom körében, ezek használatának ösztönzése, valamint a szoláris technológiák épületszerkezetekbe történő esztétikus és szerves integrálása. A csapat fő célja, hogy bemutassa: a napenergia felhasználása lehet esztétikus, kényelmes és megfizethető.

Hajrá, BME! :)