Sky Court - tervező: Tima Zoltán

2011. március 27-én 0 órától „Kiváló magyar termék” fogadja majd a Ferihegy 2A és 2B terminálra érkező utasközönséget. A 2A és 2B terminál közt létesített épületrész reprezentatív utasváró, egyben utasellenőrző-és poggyászkezelő központ is. A hatalmas alapterületen új kávézók, éttermek és -várhatóan luxus márkákat forgalmazó- üzletek is helyet kaptak.

A végül Sky Court (Égi Udvar) névre keresztelt T2 terminál nemrégiben elnyerte a Tierney Clark Díjat is, amelyet az év legkiemelkedőbb építőmérnöki alkotásának adományoz minden évben a brit-magyar díjat alapító Institution of Civil Engineers (Brit Építőmérnöki Kamara), a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége valamint a Magyar Mérnöki Kamara. Az építész méltán elégedett, az építő joggal büszke.

"Itt az ember önkéntelenül is mindig felfelé néz. A mennyezeten mintha anyag és fény örökké változó, égi víztükörben egyesülnének. Lenyűgöző, napfénycsíkokkal felhasított íves tető, tágas fehérség, örökké változó tükröződések." - fogalmazta meg Mizsei Anett.

Az új szárny a tervező hasonlatával élve a tiszta zenei „A” hangot szólaltatja meg az építészet nyelvén. Letisztult formák, szerkezetiség, és a lehető legkevesebb és legvisszafogottabb anyag használata jellemzi.A megnyitás előtti utolsó pillanatban Tima Zoltán az Égi Udvar vezető tervezője kalauzolt minket körbe. Repültünk:)

 

Sky Court - tervező: Tima Zoltán