Kevés megosztóbb dolog van a graffitinél. Míg egyesek a szívükhöz kapnak, és művelőit többéves börtönbüntetéssel sújtanák, mások új művészeti ágat látnak benne, amely újraértelmezi a városi teret.
A műfaj üldözői hajlamosak eltekinteni attól, hogy különbséget tegyenek az öncélú firkálás,rongálás illetve a műfajt lassan a galériákba emelő művészi teljesítmény között, mely nem elvesz, de sokkal inkább hozzátesz a városi térhez. A portugál Alexandre Farto bontásra ítélt házfalaknak esik neki vésővel, fúróval, az eredményről pedig ki-ki döntse el, mit gondol. Nekem bejön.
És egy videó:

Kevés megosztóbb dolog van a graffitinél. Míg egyesek a szívükhöz kapnak, és művelőit többéves börtönbüntetéssel sújtanák, mások új művészeti ágat látnak benne, amely újraértelmezi a városi teret. A műfaj üldözői hajlamosak eltekinteni attól, hogy különbséget tegyenek az öncélú firkálás,rongálás illetve a műfajt lassan a galériákba emelő művészi teljesítmény között, mely nem elvesz, de sokkal inkább hozzátesz a városi térhez. A portugál Alexandre Farto bontásra ítélt házfalaknak esik neki vésővel, fúróval, az eredményről pedig ki-ki döntse el, mit gondol. Nekem bejön.

És egy videó: